Bedrijfsfinanciering

Financiering kan het sluitstuk zijn van een succesvolle transactie, zoals de aankoop van een onderneming of een management buy-out. VWGNijhof heeft ruime ervaring in het begeleiden van bancaire financieringstrajecten. Desgewenst kunnen wij ook ondersteunen bij het aantrekken van extern kapitaal via investeringsmaatschappijen of informal investors. Wij hebben rechtstreekse lijnen en goede contacten met deze groep van investeerders.

Financiering kan ook nodig zijn om een belangrijke investering te doen of als u op zoek bent naar herfinanciering van een bedrijfslening die u gunstiger wenst af te sluiten. Als volkomen onafhankelijke adviseur hebben wij goede contacten met alle banken, maar ook met alternatieve financiers. Wij helpen u met het uitonderhandelen van de voorwaarden en tarieven om zo tot de perfecte financieringsconstructie te komen.

Er zijn vele verschillende doeleinden waarvoor u een financiering nodig kunt hebben. Vanwege onze achtergrond en ervaring, zijn wij thuis in o.a. de volgende financieringen:

  • Overnamefinanciering
  • Groeifinanciering
  • Financiering voor investeringen
  • Herfinanciering

Wij starten de financieringsaanvraag met het in kaart brengen van uw financieringsbehoefte. Wij structuren de aanvraag, inventariseren de mogelijkheden en haalbaarheid van de door u gewenste financiering. In een door ons opgesteld financieringsmemorandum wordt de kans aanzienlijk vergroot dat u de gewenste financiering verkrijgt. Vervolgens benaderen wij in overleg met u verschillende partijen en gaan wij de gesprekken met deze partijen aan om u te verzekeren van de beste voorwaarden. Door onze proactieve houding en open communicatie zullen wij de schakel zijn tussen u en de financier.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Michiel Segers, directeur VWGNijhof Corporate Finance, of Bart Jagers, adviseur VWGNijhof Corporate Finance (+31 (0)24 365 09 65).